Wat is CPO?

group hand fist bump

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog niet bekend bent met de term ‘CPO’. Deze afkorting staat voor ‘Collectief Particulier Opdrachtgeverschap‘. Waar normaal gesproken een projectontwikkelaar de ontwikkeling van nieuwe woningen op zich neemt, wordt dat bij een CPO project gedaan door de toekomstige bewoners zelf. De leden van de CPO Vereniging nemen plaats op de stoel van de projectontwikkelaar en hebben vanaf het eerste moment inspraak op de beslissingen die er gemaakt worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat de leden zelf een aannemer en een architect kiezen en de contacten met de gemeente onderhouden. 

Voordelen 

Het grote voordeel van een CPO project is dat je een woning kunt laten bouwen die past bij jouw budget en je daarbij kun je veel invloed uitoefenen op het uiteindelijke ontwerp. Natuurlijk wordt daarbij gestreefd naar zoveel mogelijk collectiviteit binnen de ontwerpen, zodat je het maximale voordeel kunt halen uit het collectief bouwen. En doordat je al veel contact hebt met de andere leden van de vereniging heb je al een goede band opgebouwd met jouw toekomstige buren, nog voordat je er woont!

Werkgroepen

Binnen een CPO Vereniging worden verschillende werkgroepen opgericht. Deze werkgroepen bereiden de beslissingen voor die gemaakt moeten worden door de vereniging. Bij CPO Vereniging Westwaarts hebben wij de volgende werkgroepen opgericht: Aannemer, Architect, Groen en omgeving, Energie en duurzaamheid, PR en werving en de Feestcommissie. Deelname aan deze werkgroepen is geheel vrijwillig. 

Algemene Ledenvergadering

Onze CPO Vereniging Westwaarts komt ongeveer eens per maand bijeen om de voortgang van het project te bespreken en belangrijke beslissingen te maken. Daarbij worden wij begeleid door BIEB (Bouwen In Eigen Beheer – specialist in CPO Projecten), Vermeer Architecten en Aannemersbedrijf Wagemakers. Deze Algemene Ledenvergaderingen vinden vaak plaats in Kaatsheuvel zelf, met incidenteel een bijeenkomst in Waalwijk.

Meer informatie

Meer gedetailleerde informatie over het onderwerp CPO vind je op de volgende pagina: Bouwen In Eigen Beheer

E-mailadres westwaarts@outlook.com Openingstijden Interesse? Neem snel contact met ons op en ontvang binnen 1 werkdag een reactie!
Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close